Tjänster

Sjukgymnastik/Fysioterapi

Fysioterapeutens yrkestitel är skyddad i lag och får bara användas av dem som legitimerats av socialstyrelsen. 

I yrkesrollen ingår främst undersökning och behandling med syfte att bota, förebygga eller lindra sjukdomar som manifesterar sig i rörelse- och stödjeorganen dvs muskler, leder, skelett och nerver.

   

Manuell Terapi (OMT)

Ortopedisk manuell terapi (OMT) är ett specialistområde inom fysioterapin där man arbetar med undersökning, behandling och förebyggande av smärta i rygg, leder, muskler och nerver. 

Den manuella undersökningen utgörs av systematiskt, specifikt riktade rörlighets- och smärtreproduktions- respektive avlastningstester.


Behandlingen kan bestå av smärtlindrande, rörelseökande och stabiliserande åtgärder som mjukdelsbehandling, muskeltöjning, mobilisering, manipulation och stabiliseringsträning. 

McKenziemetoden

MDT eller McKenziemetoden är en internationellt erkänd metod för att diagnostisera och behandla besvär i nacke och rygg och leder. Det är en strukturerad metod för att snabbt komma fram till problemets art.

Patienten är delaktig från start till slut och får ett konkret instrument att hantera sin situation med.

DIN VINST: Du får lära dig att själv avhjälpa ditt problem och slippa smärtor. Målet med metoden är inte bara att lindra dina smärtor utan även att förebygga att besvären kommer tillbaka. En av huvudprinciperna är att patienten ska bli oberoende av andras hjälp och behandling.

Idrottsmedicin

Idrottsmedicin omfattar kunskapen om motion och idrott samt behandlingar och förebyggande av sjukdomstillstånd relaterade till just idrott och belastning.

Hos FysioTeamet får du specifik hjälp med dina skador och sjukdomar som du drabbas av som idrottsutövare. Inom varje idrott döljer sig ett unikt skadepanorama och efter åratal av klinisk erfarenhet och samarbete med både idrottare och föreningar kan du känna dig trygg i våra händer!

Akupunktur

Akupunktur är en mångtusenårig kinesisk läkekonst som utövas över hela världen. Vid en behandling så sätts speciella tunna sterila engångsnålar i särskilda akupunkturpunkter. Behandlingarna utförs ofta i rent smärtlindrande syfte, vid exempelvis huvudvärk, men kan också vara ett bra komplement vid exempelvis muskulära besvär.

Stötvågsbehandling

Stötvågsbehandling eller tryckvågsbehandling är en välbeprövad och vetenskapligt dokumenterad behandlingsmetod som företrädelsvis används vid senbesvär. Effekten av behandlingen är ökad blodgenomströmning, vävnadsåterbyggnad, cellmetabolisk aktivitet, reducering av ärrvävnad och smärtlindring.

 

Behandlingen kan bland annat användas vid exempelvis kalkaxel, hälsporre, tennisarmbåge, trochanterit, hopparknä och hälseneinflammation, dvs vid olika typer av senbesvär.

 

Ortopediska fotbäddar

Varför fotbäddar? Alla människor har olika fötter och kan därför vara i behov av specialanpassningar för att eliminera eller förebygga problem. Fötterna spelar en central roll både i våra jobb och på vår fritid. Olika fotstrukturer ger upphov till olika besvär och det är även vanligt att problem i knä, höft och ländrygg kan kopplas till våra fötter. Vi på FysioTeamet kan fötter och hjälper gärna Dig med ortopediska fotbäddar.

Rehabiliteringsträning

När du har besvär från leder och muskler kan rehabiliteringsträning vara ett bra sätt att angripa problemet. Rehabiliterande träning innebär att träningen anpassas efter din funktionsnedsättning och att anpassning sker i samråd med behandlande sjukgymnast/fysioterapeut både vad gäller val av övningar och graden av belastning. Allt eftersom funktionen förbättras stegras träningen, det finns ett starkt vetenskapligt stöd för att träning minskar smärta och förbättrar funktionen i muskler och leder. FysioTeamet har ett eget välanpassat gym för rehabiliteringsträning!